Debate

Debat

Revista Papers: ‘L’habitatge: polítiques de lloguer al segle XXI’

2024

Descripció

Descripción

Description

El número 66 de la revista Papers té com a fil conductor les polítiques d’habitatge de lloguer al segle XXI. La publicació fa una anàlisi en profunditat dels darrers anys de la legislació fins a l’actualitat i de l’efecte present i futur de les polítiques aprovades.

Coordinada per Jordi Bosch i pel nostre codirector Carles Donat, compte amb autors especialitzats d’arreu que permeten una visió internacional de la situació.

El número monogràfic consta de 10 articles que s’estructuren en tres blocs: un primer de diagnosi constituït per quatre articles que examinen les dificultats per accedir a un habitatge de lloguer i per poder mantenir-lo a diferents escales, des d’una mirada internacional fins a una més local de la metròpoli de Barcelona; un segon amb altres quatre articles que analitzen els avantatges, inconvenients i limitacions dels diferents instruments de política d’habitatge en discussió, inclosa la recent Llei estatal d’habitatge; i un darrer bloc amb dos articles centrats exclusivament en el control de rendes, una mesura que actualment acapara bona part del debat a tots els nivells.