Projecte

Proyecto

Project

L’oferta de lloguer de temporada a Catalunya. Segons dades dels portals immobiliaris. 1T2019–1T2024

2024

Descripció

Descripción

Description

El laboratori de lloguer de temporada té per objectiu aportar informació sobre l’oferta de lloguer de temporada i oferir així una millor perspectiva sobre la rellevància que està prenent aquest mercat en el conjunt del mercat de lloguer a Catalunya. Amb el focus territorial a la ciutat de Barcelona, l’àrea metropolitana i la demarcació, així com els àmbits territorials funcionals de Catalunya i altres zones d’interès administratiu i econòmic (zones de mercat residencial tensat i zones amb alta concentració d’habitatges turístics).

La informació que s’analitza en aquest laboratori prové dels registres diaris sobre el nombre i característiques dels anuncis d’habitatge de lloguer de temporada publicats (oferta) en el portal immobiliari habitaclia, del grup Adevinta, del primer trimestre de 2019 al mateix període de 2024.

El document conté una anàlisi de dos grans segments de mercat de lloguer de temporada – residencial de temporada i de temporada turística- i, a més a més, compara relativament el conjunt de l’oferta de temporada amb el mercat de lloguer residencial permanent, que és l’objecte estàndard d’anàlisi en els laboratoris periòdics de l’O-HB.

Projectes
relacionats

Proyectos
relacionados

Related
projects

Notícies
relacionades